Híreink

Want create site? Find Free WordPress Themes and plugins.

 KÖRNYEZETTUDOMÁNY

  • Románia 2007-es uniós csatlakozása után a környezetvédelem és a köréje épülő tudományok egyre hangsúlyosabb szerepet kapnak a felsőoktatási képzésben is. Sepsiszentgyörgyön, a Babeș–Bolyai Tudományegyetem Kihelyezett Tagozatán ősztől is lehetőség nyílik a Környezettudomány szakon tovább tanulni.
  • A diákok hároméves alapképzésben részesülnek, Sepsiszentgyörgyön magyar nyelvű csoport indul 25 hellyel, ebből 10 államilag támogatott, 15 pedig tandíjköteles (éves tandíj 2500
  • Iratkozni július 15–22. között lehet. A felvételi követelmények között szerepel egy motivációs esszé megírása, amely 30 százalékot ér, a maradék 70 százalékot pedig az érettségi átlag teszi ki.
  • A tanulmányok kezdetén a főbb természettudományok (földrajz, fizika, kémia, biológia, geológia) alapismereteit sajátítják el, majd a környezeti problémák és jelenségek tanulmányozására kerül sor (környezetföldrajz, környezetfizika, környezetkémia, ökológia, környezetgeológia). A tananyag lehetőséget biztosít nem reál osztályból érkezőknek is a felzárkózásra. A hallgatók olyan tantárgyak közül választhatnak, amelyekkel tudásukat a laboratóriumokban, terepen, hatástanulmányok elkészítésében vagy elméleti vonalon gyümölcsöztetik,
  • Egyidőben két szakot végezhetnek a törvények által előírt feltételek tiszteletben tartásával használhatják a szak termeit (laboratóriumok, előadótermek, szemináriumi termek, könyvtárak, olvasótermek, sportlétesítmények).
  • A tanulmányi eredmények valamint az anyagi helyzetük függvényében a hallgatók ösztöndíjakban és egyéb anyagi támogatásokban részesülhetnek a törvényes feltételek és az Egyetem belső szabályzatában foglaltak tiszteletben tartásával (tanulmányi vagy szociális ösztöndíj).
  • A hallgatók mobilitást biztosító ösztöndíjakban részesülhetnek, hogy ezáltal más belföldi vagy külföldi egyetemeken vehessenek részt képzésben. Az ERASMUS és CEEPUS ösztöndíjakat az erre vonatkozó szabályzatok alapján ítélik oda a jelentkezőknek.
  • A diplomaszerzés után környezetvédelmi hivataloknál, környezetvédelmi őrségeknél és az ilyen típusú engedélyeket, dokumentációt kiállító cégeknél lehet majd elhelyezkedni környezeti szaktanácsadóként, vagy akár kutatásban, de amennyiben a hallgatók elvégzik a pedagógiai modult, az oktatásban is elhelyezkedhetnek.

Regulamentul de admitere 2015

Calendar admitere iulie 2015

Did you find apk for android? You can find new Free Android Games and apps.